Bli kjent

Fem kommunar skal bli ein; Haram, Sandøy, Skodje, Ørskog og Ålesund.

Om Ålesund kommune

Ålesund er den største byen mellom Bergen og Trondheim, og er et regionsenter for Nordvestlandet.

Ålesund under The Tall ships races 2014. Foto: Ståle WattøÅlesund kommune fikk bystatus i 1848. Sitt nåværende karakteristiske utseende med Jugendstilbebyggelse fikk Ålesund etter den store bybrannen i 1904. 

Ålesund skapte samferdselshistorie i 1987 med undersjøisk tunnel til Ellingsøy og videre til Valderøy og Vigra. Med bru til Giske og tunnel til Godøy ble hele området landfast. Landsdelens kommunikasjonsmessige tyngdepunkt flyttet på 80-tallet fra havna i Ålesund sentrum og østover til veikrysset på Moa. Her som før var landbruksareal, ligger i dag ett av landets største kjøpesenter. Kystbyen Ålesund har i nasjonal sammenheng utviklet seg til å bli en kunnskapsby spesielt rettet mot de maritime, marine og olje- og energibaserte næringene. Ålesund vokser med ca. 1-2 % årlig, og over 30.000 har sin arbeidsplass i byen.

  • Innbyggere: 47 201.
  • Areal 99 km2
  • Høyeste punkt: På Vasstrandsfjellet/Ursfjellet, 553 m.
  • Kommunenavn: Kan være fra norrønt áll, stripe, smal renne, altså sund med (djup)ål.
  • Kommunevåpen: Sølv fiskeskøyte, torsker og bølger på rød bunn.
  • Adm senter: Ålesund.
  • Info: Destinasjon Ålesund & Sunnmøre www.visitalesund.com  70 15 76 00. Servicetorget www.alesund.kommune.no  70 16 20 00

Kilde: NAFs veibok

For mer informasjon, se www.alesund.kommune.no

Om nettsida

På denne nettsida kan du følge med på bygginga av nye Ålesund kommune.

Kontakt

Postboks 1521, 6025 Ålesund
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.