Bli kjent

Fem kommunar skal bli ein; Haram, Sandøy, Skodje, Ørskog og Ålesund.

Om Ålesund kommune

Ålesund er den største byen mellom Bergen og Trondheim, og er et regionsenter for Nordvestlandet.

Ålesund under The Tall ships races 2014. Foto: Ståle WattøÅlesund kommune fikk bystatus i 1848. Sitt nåværende karakteristiske utseende med Jugendstilbebyggelse fikk Ålesund etter den store bybrannen i 1904. 

Ålesund skapte samferdselshistorie i 1987 med undersjøisk tunnel til Ellingsøy og videre til Valderøy og Vigra. Med bru til Giske og tunnel til Godøy ble hele området landfast. Landsdelens kommunikasjonsmessige tyngdepunkt flyttet på 80-tallet fra havna i Ålesund sentrum og østover til veikrysset på Moa. Her som før var landbruksareal, ligger i dag ett av landets største kjøpesenter. Kystbyen Ålesund har i nasjonal sammenheng utviklet seg til å bli en kunnskapsby spesielt rettet mot de maritime, marine og olje- og energibaserte næringene. Ålesund vokser med ca. 1-2 % årlig, og over 30.000 har sin arbeidsplass i byen.

  • Innbyggere: 47 201.
  • Areal 99 km2
  • Høyeste punkt: På Vasstrandsfjellet/Ursfjellet, 553 m.
  • Kommunenavn: Kan være fra norrønt áll, stripe, smal renne, altså sund med (djup)ål.
  • Kommunevåpen: Sølv fiskeskøyte, torsker og bølger på rød bunn.
  • Adm senter: Ålesund.
  • Info: Destinasjon Ålesund & Sunnmøre www.visitalesund.com  70 15 76 00. Servicetorget www.alesund.kommune.no  70 16 20 00

Kilde: NAFs veibok

For mer informasjon, se www.alesund.kommune.no

Om nettsida

På denne nettsida kan du følge med på bygginga av nye Ålesund kommune.

Org.nr. 920 415 288 

Kontakt

Postboks 1521, 6025 Ålesund
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.